Митники самі нищили своє обладнання, - Гройсман

Митники самі нищили своє обладнання, - Гройсман

Самі митники брали сканери, били, щоб не видно було, які товари переміщуються в контейнерах, автомобілях, зазначив Гройсман

На українських митницях немає жодного справного рентгенівського пристрою, що дозволяє проводити огляд предметів, не виймаючи їх з транспортного засобу, тари або упаковки – вони всі механічно пошкоджені.

Про це заявив прем’єр Володимир Гройсман, зазначивши, що їх «били» самі митники,  повідомляє УНІАН.

«У нас жодного сканера (рентгенівський прилад, що дозволяє проводити огляд предметів, не виймаючи їх з транспортного засобу, тари або упаковки) немає на митниці. Всі – механічно пошкоджені. Тобто, самі митники брали їх, били, щоб не видно було, які товари переміщуються в контейнерах, автомобілях», – розповів прем’єр.

«Тому наше завдання сьогодні – технічно «переозброїти» їх, модернізувати. Спільно ми будемо це робити з нашими американськими партнерами. Думаю, за рік зможемо навести порядок. Але тут дві частини роботи. По-перше, локальні антикризові речі, які потрібно робити управлінськими наказами. По-друге, є інші завдання – системні, стратегічні зміни», – підкреслив Гройсман.

Також він зазначив, що сьогодні контрабандистам і схемникам «не так просто жити, як жилося раніше».

«Ми зараз запустили «митну сотню», заснували «єдине вікно», ввели зовсім інше тарифоутворення для розмитнення. Зараз вже є результат. Якщо в травні-липні схемники сиділи і чекали – «попустить» Гройсман, чи не «попустить», потім зрозуміли – не «попустить». Зовсім не везти товар їм не вигідно: краще везти в білу, ніж притримувати далі. Тому в серпні ми отримали при плані 19 мільярдів гривень – 21 мільярд 300 мільйонів. У вересні – теж перевиконання. Все це дає результати», – зазначив прем’єр. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: