Митрополит УПЦ МП пояснив, навіщо ця церква влаштовує на окупованій території хресні ходи з бойовиками

Митрополит УПЦ МП пояснив, навіщо ця церква влаштовує на окупованій території хресні ходи з бойовиками
Митрополит Митрофан під час церемонії освячення  місця під пам’ятник Олександру Невському у окупованому Луганську

Vbnhjafy підкреслив, що українські силовики не цікавилися його діяльністю, зокрема, з ким митрополит контактує на непідконтрольній офіційній владі території

Митрополит Луганський і Алчевський Митрофан УПЦ МП в інтерв’ю «Главкому» відповів  на звинувачення, які іноді лунають, щодо  співпраці московської  церкви з  сепаратистами та бойовиками на Донбасі.

«Деякі структури вважать, що здійснюючи хресні ходи, виконуючи свої прямі пасторські обов’язки на непідконтрольній Україні території ми начебто співпрацюємо із сепаратистами, з цими невизнаними республіками. Це все надумані обвинувачення. Це ми розцінюємо як дискредитацію Української православної церкви й окремих її архієреїв для того, щоб у суспільстві створити негативне враження про нашу церкву. Але все, насправді, не так, як уявляється. Я був би готовий запросити до себе всіх тих людей, які таке пишуть, до нас у Луганськ. Нехай вони побачать, як там люди живуть, як протікає церковне життя. От тоді нехай роблять свої висновки», - зазначив священник.

Він також підкреслив, що українські силовики не цікавилися його діяльністю, зокрема, з ким митрополит контактує на непідконтрольній офіційній владі території.

«Поки до мене ніхто не приходив, нічого не розпитували. Але знаєте, як роблять зазвичай. Збирають спочатку інформацію, а потім роблять свої висновки… Мене ніхто не запитував перед тим, як виступити з обвинуваченнями (щодо нібито співпраці з владою «ЛНР»). Подзвонили б самі, розпитали, а тоді виступали би», - зазначив Митрофан.

«До речі, мене також звинувачували у освячені місця під пам’ятник Олександру Невському (у Луганську за участі лідера бойовиків «ЛНР» Ігоря Плотницького у листопаді 2016-го року був освячений камінь, на місці якого має постати пам’ятник Олександруі Невському. На табличці, прибитій до каміння, написано зокрема таке: «А кто с мечом к нам зайдет, от меча и погибнет. На том стоит и стоять будет Русская земля!». – «Главком»). Але ж це наш внутрішньоцерковний захід був, на який прийшли ці люди (розстриги). Але ж я не можу вигнати цих людей, сказавши «пішли геть!», бо ми вас не визнаємо. Це також слід розуміти. А те, що пишуть, цей весь бруд, який ллють у ЗМІ, робиться цілеспрямовано», - вважає служитель  культу.

Читайте також: 

Конвертація Бога. Чому українські політики так люблять ходити до церкви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: