Москва оговтується після потопу

Москва оговтується після потопу
Фото Аргументы

Потопи зафіксовані як в центрі, так і на околицях мегаполіса

У Москві 22 липня МНС оголосило штормове попередження. Рятувальники попередили, що на столицю пройде потужна злива, гроза, можливий сильний вітер. Увечері-таки у Москві почалась черговий злива. Заступник столичного градоначальника Петро Бірюков оголосив про переведення служб забезпечення міста на роботу в посиленому режимі. Однак Москва не змогла уникнути підтоплення, пише видання «Аргументы».

Потопи зафіксовані як в центрі, так і на околицях мегаполіса. Всього зафіксовано понад 80 випадків підтоплення. Арбатский тунель довелося перекривати. Встали Гоголівський і Нікітський бульвари, вулиці Воздвиженка і Новий Арбат. Місцями води було по коліно. Очевидці розповідають, як чоловіки знімали черевики і переносили своїх коханих на руках. У Рязанському провулку у величезній калюжі у машин глухнули мотори.

Підтоплення викликало бурхливу реакцію серед користувачів соцмереж. Популярний блогер Петро Шкуматов написав в соцмережі звернення до мера Москви Сергія Собяніна. «Ось дивіться, ви, Сергію Семеновичу, віддали два мільярди рублів урбантінам з КБ Стрілка, які спроектували реконструкцію ряду вулиць. І що ми бачимо в проекті? Тупе розширення тротуарів і мощення їх плиткою І ВСЕ !!!.?», - обурився Шкуматов діяльністю Собяніна. Він зазначив, що навіть неспеціалісти знають про таке поняття, як «зливова каналізація», яка «розташована ЗАВЖДИ по КРАЮ проїжджої частини!». «А асфальт кладеться завжди під ухилом, щоб вода стікала туди, де решітки зливової каналізації І якщо ви вирішили розширити тротуар для вуличного театру і подіуму, вам потрібно ПЕРЕНЕСТИ всю зливову каналізацію до нового краю нової звуженою проїжджої частини!», - повчає столичного градоначальника Петро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: