Москва побідкалась ОБСЄ через видворення її пропагандистки з України

Москва побідкалась ОБСЄ через видворення її пропагандистки з України
Російська журналістка Тамара Нерсесян

Кремль вимагає від Києва дотримання зобов'язань у сфері свободи ЗМІ

Росія обурена депортацією російської журналістки Тамари Нерсесян з України. Про це йдеться в поширеному у вівторок коментарі МЗС РФ.

«Висловлюємо обурення грубим порушенням прав російських журналістів і вимагаємо від офіційного Києва неухильного дотримання міжнародних зобов'язань у сфері свободи ЗМІ та забезпечення їх безпеки», - кажуть у російському відомстві.

Підставою для таких дій влади, відзначають в відомстві, стало рішення СБУ, що кваліфікувало репортажі російської журналістки як «загрозу безпеці і територіальній цілісності України». «Показово, що це не перший випадок депортації працівників ЗМІ під таким приводом. Раніше, в липні, СБУ видворила із країни журналістку телеканалів «Росія 1» і «Росія 24» Марію Князеву», - нагадали в МЗС РФ.

Росія закликає «представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір звернути увагу на політику української влади по відношенню до представників засобів масової інформації та дати принципову оцінку їх діям», - заявили в МЗС.

Нагадаємо, служба безпеки України витурила з країни російську журналістку Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК) Тамару Нерсесян.

Раніше на прокремлівському телеканалі «Россия-1» показали 4-хвилинний сюжет, у якому Тамара Нерсесян розповіла про фестиваль «Бандерштат», як про місце, де пропагують неонацизм, а сили АТО назвала «каральними батальйонами».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: