МОЗ дозволив тестувати на українцях майже сотню ліків

МОЗ дозволив тестувати на українцях майже сотню ліків

Всього в додатку до наказу МОЗ 97 запитів на проведення клінічних досліджень в Україні, в тому числі, на дітях

Стало відомо, в яких вітчизняних лікарнях будуть проводити клінічні випробування на українцях і якими ліками їх годуватимуть.

На офіційному сайті МОЗ оприлюднено наказ цього відомства №835 від 15 серпня, який прописує подробиці досліджень.

Згідно з документом, чиновники дозволили протестувати американський препарат на хворих на ревматоїдний артрит на базі Харківської міської клінічної лікарні №8, Запорізької обласної клінічної лікарні, Полтавської лікарні ім. Скліфосовського, київських інститутів геронтології та кардіології ім Стражеска, Олександрівської лікарні та ін.

Дозволено також тестування американських ліків від шизофренії, яке буде проводитися в Черкаській, Київській, Херсонській, Вінницькій психоневрологічних лікарнях.

Медпрепарати виробництва США будуть тестуватися і на українцях, хворих на пневмонію (в київських лікарнях швидкої допомоги і №17, Харківської лікарні №13 та ін.).

Ефективність нового препарату для лікування легеневих хвороб на українцях хоче перевірити і шведська фармакологічна компанія AstraZeneca AB (в харківській лікарні №13, сумській №1, житомирській №1, полтавськійї ім. Скліфосовського та ін.)

Американський Pfizer буде тестувати свої ліки на онкохворих на базі криворізького, львівського, чернівецького диспансерів.

На пацієнтах, які лікуються від раку, перевірить ефективність своїх препаратів і французька фірма AB Science (в криворізькому, сумському, харківському та інших онкоцентру).

Всього в додатку до наказу МОЗ 97 запитів на проведення клінічних досліджень в Україні, в тому числі, на дітях.

З них чиновники повністю задовольнили 16, дозволили, попросивши внести зміни в протоколи досліджень - близько 80 і відхилили 2 (тестування ліки від псоріазу та дитячого препарату від депресій).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: