МОЗ показало оновлений список ліків, вартість яких відшкодує держава

МОЗ показало оновлений список ліків, вартість яких відшкодує держава

До оновленого реєстру ввійшло 199 препаратів 43 виробників

МОЗ опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі «Доступні лікі» для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров’я.  

Зазначається, що до оновленого реєстру увійшло 199 препаратів 43 виробників. При цьому з Євросоюзу походить 21 виробник, з України - 17, чотири з Індії та один з Ізраїлю. До цього у програмі брали участь 157 препаратів.

«У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями», - наголосили у Міністерстві.

З квітня цього року на відшкодування ліків за цією програмою з державного бюджету вже виділили 126 млн грн, а скористалися програмою 3,6 млн людей за відповідними рецептами. 

«Також зросла кількість аптек, що приєднуються до програми, участь у якій є виключно добровільною. На середину липня, учасниками програми вже були 6179 аптек. Найактивніше до програми долучаються аптечні заклади у Дніпропетровській, Львівській та Харківський областях», - підсумували у МОЗ. 

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні стартувала програма «Доступні ліки», яка передбачає адресне відшкодування державою вартості ліків для хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму й цукровий діабет II типу. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: