Мураєв: Маніфест «Тарифного спротиву» за день підписало 30 тис. громадян

Мураєв: Маніфест «Тарифного спротиву» за день підписало 30 тис. громадян

Маніфест передадуть президенту, прем'єр-міністру та Кабінету міністрів України

Понад 100 тисяч громадян України взяли сьогодні участь в акції «Тарифний спротив», яка відбулося на площах 11 міст країни (Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Одеси, Житомира, Вінниці, Сум, Запоріжжя, Хмельницького, Маріуполя). З них 30 тисяч підписали Маніфест - звернення до президента, прем'єр-міністра та Кабінету міністрів України з вимогою знизити комунальні тарифи.

Акцію організували народний депутат, глава політради партії «За життя» Євген Мураєв разом з громадською організацією «Громадський аудит» під керівництвом Максима Гольдарба.

Паралельно почався збір підписів під Маніфестом на сайті http://www.tepla.net.ua.
Організатори пообіцяли передати підписаний Маніфест адресатам.

«Головне наше завдання - привернути увагу уряду до того, що українці не згодні з встановленими завищеними тарифами, - заявив Мураєв. - Ми не зупинимося на одній акції, ми будемо вести послідовну боротьбу до реального результату - зниження комунальних тарифів».

Одночасно народний депутат розробив і зареєстрував у парламенті законопроект №5290 про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу». За словами Мураєва, законопроект визначає пріоритети, пропонуючи використовувати газ українського видобутку на потреби українців.

«Ціна на український газ повинна формуватися справедливо і прозоро: ціна видобутку і виробництва, плюс доставка, плюс не більше 10% прибутку на розвиток, - пояснив автор законопроекту. - Нам не потрібні подачки. Нам потрібно зупинити процес тарифного поневолення, для якого іншого слова як «геноцид» придумати важко».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: