Муждабаєв заявив, що оприлюднений «список 47» в справі Бабченка несправжній

Муждабаєв заявив, що оприлюднений «список 47» в справі Бабченка несправжній
Айдер Муждабаєв, журналіст, заступник генерального директора телеканалу ATR

Початковим об’єктом розробки російських спецслужб і їхніх найманців був телеканал ATR, заявив Муждабаєв

Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв заперечує автентичність списку громадян України та іноземних держав, яким може загрожувати небезпека у зв’язку зі справою Бабченка.

Про це Муждабаєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Список, надрукований проросійською страной.юа, – несправжній, складений за принципом: включили всіх, про кого знали з публічних джерел, інших дописали зі стелі до 47-ми», – вважає Муждабаєв.

«Мета публікації – продовжити вселенський хайп, маргіналізувати тему вбивств в Україні (і не тільки, готувалися і в Литві) на догоду російській пропаганді», – твердить один із керівників телеканалу, ведучим на якому є Аркадій Бабченко.

«Початковим об’єктом розробки російських спецслужб і їхніх найманців був телеканал ATR, а першою мішенню міг стати не Аркадій... Моїй вдячності Аркадію Бабченку і оперативникам, які розкрили і запобігли непоправному, немає меж. Вони просто врятували життя багатьом людям, включаючи, думаю, і мене», – вказав Айдер Муждабаєв.

Нагадаємо, після публікації виданням «Страна» списку 47 журналістів і блогерів, які, за версією Служби безпеки України (СБУ), можуть стати жертвами вбивств, Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження за фактом розголошення відомостей досудового розслідування.

Нагадаємо, глава СБУ Василь Грицак та генпрокурор Юрій Луценко 1 червня ввечері провели зустріч з журналістами, які опинились у так званому розстрільному списку спецслужб РФ.

Повідомлялося, що крім деяких українських журналістів на зустрічі також були присутні росіяни Євген Кисельов та Матвій Ганапольський. Вони підписали в СБУ документ про нерозголошення.

Луценко заявив, що 47-ми потенційним жертвам зі «списку Бабченка» повідомили про небезпеку.

Як відомо, про інсценоване вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, організоване в ході спецоперації СБУ 29 травня в Києві, знали до 10 людей.

Також 1 травня іноземним послам розкрили деталі спецоперації з Бабченком.

Нагадаємо, у четвер ввечері, 31 травня, суд заарештував Бориса Германа, підозрюваного в організації «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка, на 60 діб.

У суді Герман назвав себе агентом СБУ, прокурор цю інформацію спростував.

Адвокат Бориса Германа повідомив, що його підзахисний є директором компанії з виробництва зброї - українсько-німецького СП «Шмайсер».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: