МВФ знизив прогноз зростання економіки країн Єврозони через Brexit

МВФ знизив прогноз зростання економіки країн Єврозони через Brexit
expres.ua

Економіка країн, що входять в Єврозону, в 2017 році зросте на 1,4%, тоді як раніше фонд очікував зростання в 1,6%

Міжнародний валютний фонд знизив прогноз щодо зростання економіки країн Єврозони у зв'язку з невизначеністю після перемоги прихильників Brexit на референдумі в Британії, повідомляє BBC.

Згідно з новим прогнозом МВФ, економіка країн, що входять в Єврозону, в 2017 році зросте на 1,4%, тоді як раніше фонд очікував зростання в 1,6%.

Заступник глави Європейського департаменту МВФ Махмуд Прадхан підкреслив, що новий прогноз заснований на сценарії, який передбачає швидкі і ефективні переговори між Британією та ЄС. Якщо ж переговори затягнуться, то існує ризик ще більшого зниження зростання ВВП країн Єврозони.

У доповіді МВФ зазначається, що уповільнення економічного зростання в єврозоні призведе до зниження внутрішнього попиту, який раніше значно сприяв відновленню економіки цього регіону.
У кінці червня рейтингове агентство Moody's змінило прогноз на «негативний» щодо кредитного рейтингу Британії, який поки зберігається на високому рівні Aa1.

У заяві агентства сказано, що Британію чекає підвищена невизначеність на ринках і зниження рівня інвестицій протягом декількох років, поки Сполучене Королівство буде переглядати свої торгові угоди з країнами Євросоюзу та іншими державами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: