Під час виборів президента в Україні працюватимуть 850 спостерігачів ОБСЄ

Під час виборів президента в Україні працюватимуть 850 спостерігачів ОБСЄ

МВС також готово до тісної співпраці та забезпеченню безпеки представників ОБСЄ

Під час виборів президента в Україні працюватимуть 850 спостерігачів ОБСЄ.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«На нараді за участю члена ЦВК, громадянської мережі Опора, членів колегії МВС та керівництва Нацполіції узгодили механізми забезпечення публічної безпеки і законності виборів. Діятемо скоординовано та рішуче», – заявив Аваков.

За словами очільника МВС до робочої групи входить представники слідчих та оперативних підрозділів Нацполіції, фахівці з громадської безпеки. Така група буде займатися недопущенням порушень та провокацій під час всього виборчого процесу, безпосередньо у день голосування та під час підрахунку голосів. Також ця робоча група буде займатися зверненням громадян, моніторингом ЗМІ та соцмереж з метою виявлення і не допущення порушення виборчого законодавства і працювати у тісній взаємодії із ЦВК.

Очолив робочу групу МВС радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко.

За його словами,в Україну під час виборів Президента прибудуть близька 850 спостерігачів ОБСЄ. МВС також готово до тісної співпраці та забезпеченню безпеки представників ОБСЄ.

«Ми готові надати повноцінне сприяння для роботи спостерігачів ОБСЄ. У нас уже працює координаційний штаб МВС України, в процесі створення обласні штаби і ми робимо все для того, аби вибори відбулися чесно, прозоро та відповідно до європейських стандартів», - зазначив Іван Стойко. 

Чергові вибори президента призначені на 31 березня 2019 року. Передвиборна кампанія почалася 31 грудня. З цього дня починається реєстрація потенційних кандидатів у ЦВК і передвиборна агітація. До 9 лютого 2019 року буде оголошений остаточний список претендентів на посаду глави держави.

Станом на 15 січня ЦВК зареєструвала вісім кандидатів у президенти.

 До вашої уваги: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: