МЗС розкритикувало заяву Ващиковського про небажання бачити в ЄС Україну «з Бандерою»

МЗС розкритикувало заяву Ващиковського про небажання бачити в ЄС Україну «з Бандерою»
Вітольд Ващиковський

В Україні з розчаруванням сприйняли нещодавні висловлювання глави зовнішньополітичного відомства Польщі

У Міністерстві закордонних справ України висловили розчарування послу Польщі в Україні Яну Пєкло в зв'язку з нещодавніми висловлюваннями польського міністра закордонних справ Вітольда Ващиковського щодо України.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

«У ході зустрічі польському дипломату було наголошено, що в Україні з розчаруванням сприйняли нещодавні висловлювання глави зовнішньополітичного відомства Польщі стосовно нашої держави на тлі триваючого активного діалогу на високому рівні», — сказано в коментарі.

Раніше Ващиковський заявив, що Польща виступить проти вступу України до ЄС, якщо не будуть вирішені історичні питання.

«Економічне співробітництво, на жаль, не виглядає добре. І найгірше, звичайно, історичні питання. Наше послання дуже ясне: з Бандерою до Європи не увійдете. Ми говоримо про це і голосно, і тихо», — сказав Ващиковський.

Ващиковський наголосив, що в разі невирішення питань може виникнути ситуація на кшталт тої, що існує у Греції та Македонії. Остання не може вступити до НАТО і розпочати переговори про членство в ЄС тільки через те, що Греція не схвалює її назву.

Міністр нагадав, що готується візит польського президента Анджея Дуди до Києва, а минулого року в Варшаві був президент Петро Порошенко і низка українських міністрів, і робота щодо вирішення спільних проблем триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: