Клімкін про «розмову» Порошенка з Атамбаєвим: це спроба заблокувати українську резолюцію по окупованому Криму в ООН

Клімкін про «розмову» Порошенка з Атамбаєвим: це спроба заблокувати українську резолюцію по окупованому Криму в ООН
Павло Клімкін
Dialog.ua

Клімкін назвав «розмову» Порошенка і Атамбаєва провокацією

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про спробу заблокувати українську резолюцію по Криму в ООН. Про це він написав на своїй сторінці у Тwitter. «Поговорив з киргизьким колегою. Схоже, що хтось хоче зупинити нашу резолюцію по Криму в ООН. Домовилися розібратися із цією провокацією», - написав він.

.jpg_10

Тим часом речниця МЗС України Мар'яна Беца заявила, що телефонна розмова між президентом України Петром Порошенко і президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим була провокацією, пише ВВС Україна.

За її словами, провокація була спланованою і мала на меті перешкодити просуванню в ООН української ініціативи з прав людини в Криму. Речниця додала, що Порошенко планував низку телефонних розмов, включно з президентом Республіки Киргизстан.

Напередодні на офіційному сайті президента України з'явилося повідомлення про те, що він провів телефонну розмову з президентом Атамбаєвим. На сайті зазначили, що сторони «обговорили актуальні питання порядку денного українсько-киргизьких відносин».

Втім, пізніше в апараті президента Киргизстану спростували інформацію про телефонну розмову двох президентів. Заступник керівника апарату президента Киргизстану Сапар Ісаков повідомив, «можливо, українського лідера хтось розіграв».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: