На антикорупційних мітингах у РФ затримують активістів

На антикорупційних мітингах у РФ затримують активістів
Акції протесту в РФ

У Владивостоці та Благовєщенську затримали щонайменше шістьох осіб

У Росії, де прихильники політика Олексія Навального вийшли сьогодні на антикорупційні акції, почалися затримання їх учасників поліцією.

У центрі Владивостока на мітингу опозиції затримали двох активістів, в тому числі координатора місцевого штабу опозиціонера Олексія Навального, депутата міської думи Юрія Кучина. Про це повідомляє «Медіазона».

Ще один затриманий - активіст Максима Шинкаренко, який стояв зі згорнутим плакатом, на якому було написано: «Димон, выйди вон».

Одного з учасників акції у Владивостоці облили зеленкою, поки він вів пряму трансляцію мітингу в соціальних мережах.

Мітинг в центрі Владивостока не був узгоджений. Влада надала його організаторам місце на околиці міста, але активісти відмовилися проводити там свою акцію.

У Благовєщенську на неузгодженій акції затримали щонайменше чотирьох осіб. У одного з них був плакат «Росія без корупції».

У Казані міська влада дозволила провести акцію також на околиці і тільки о 7 годині ранку. Як повідомила координатор штабу Олексія Навального в Казані Ельвіра Дмитрієва, в акції беруть участь приблизно 400 осіб.

Напередодні Олексій Навальний заявив, що узгоджений з мерією мітинг на проспекті Сахарова не може відбутися через тиск влади, яка заборонила використовувати звукопідсилюючу апаратуру і відеоекрани на мітингу. У своєму блозі Навальний закликав своїх прихильників вийти на мирну акцію в центрі міста на Тверській вулиці.

12 червня більш ніж в 210 містах Росії прихильники Навального збираються вийти на антикорупційні акції, повідомляє Радіо Свобода.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: