На Банковій назвали провокацією дані про українські двигуни для ракет КНДР

На Банковій назвали провокацією дані про українські двигуни для ракет КНДР

Історія з двигунами з «Південмашу» нагадує провокацію на зразок продажу Україною Ірану комплексів радіотехнічної розвідки «Кольчуга», зазначив Горковенко

В Адміністрації президента назвали провокацією інформацію, оприлюднену американським виданням The New York Times, про те, що успіх запусків ракет Північною Кореєю став можливим через закупівлі на чорному ринку двигунів, ймовірно, з українського заводу.

Про це на своїй сторінці у Facebook завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента України Володимир Горковенко.

«Історія з двигунами з «Південмашу» нагадує провокацію на зразок продажу Україною Ірану комплексів радіотехнічної розвідки «Кольчуга». Теж говорили і писали багато, але фактів і досі немає», – написав Горковенко.

Нагадаємо, The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні Північною Кореєю (КНДР) міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-14, була оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського аналога РД-250. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП «Південмаш» (Дніпро), яке, як пише NYT, «залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності».

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у відповідь на це заявив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї, а інформація про це «не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: