На боці «ДНР» воювали близько 40 французьких ультраправих – ЗМІ

За словами Гого, французи як брали участь у бойових діях так і працювали у так званій прес-службі «ДНР»

У конфлікті на Донбасі в рядах бойовиків самоназваної «ДНР» було виявлено близько 30-40 громадян Франції.

Про це в ефірі Громадського розказав французький журналіст та співавтор статті про присутність громадян Франції у рядах бойовиків Поль Гого.

«В той чи інший час на Донбасі було 30-40 громадян Франції. Складно сказати, скільки їх там лишилось на даний час. Мабуть, близько десятка», – сказав він.

За словами Гого, французи як брали участь у бойових діях так і працювали у так званій прес-службі «ДНР».

«Більшість із них походить із середовища французьких ультраправих. Дехто з них там з ідеологічних причин. Це, в основному, люди старшого віку, які вже мали досвід війни», – розповів журналіст.

Крім того, за його словами, на Донбас їде і французька молодь, у яких ідеалізоване бачення сучасної Росії.

«Вони мріють про сильну Росію – Росію Путіна. А також, як це не дивно, вони мріють про сильних жінок. Деякі з них навіть приїжджають туди у пошуках сильних жінок», – сказав Гого.

Такий висновок, за його словами, можна зробити, досліджуючи сторінки таких людей в соцмережах – там часто можна побачити фото жінок з автоматами Калашнікова, жінок на танках тощо.

«Це таке захоплення «великою Росією», яка здається сильною у порівнянні з Європою чи США – країн, які на думку цих людей, загнивають», – підсумував журналіст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: