На Чернігівщині керівники держлісгоспів розкрадали та експортували деревину

На Чернігівщині керівники держлісгоспів розкрадали та експортували деревину
Фото dnepropetrovsk.all.biz

Чиновники розробили механізми привласнення державного лісу шляхом реалізації підконтрольним структурам в обхід аукціонів і нелегальну вирубку «неврахованих» дерев

У Чернівецькій обл. на незаконне розкрадання та експорті деревини викрито п'ять керівників державних лісгоспів, повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, було встановлено, що чиновники розробили механізми привласнення державного лісу шляхом реалізації підконтрольним структурам в обхід аукціонів і нелегальну вирубку «неврахованих» дерев. «Надалі всі лісоматеріали за різними схемами експортувалися за кордон», - пояснили в СБУ.

Повідомляється, що було одночасно проведено понад 50 обшуків в лісгоспах, офісах і комерційних структурах, а також за місцем проживання чиновників і комерсантів. В ході обшуків було вилучено документи, що підтверджують злочинну діяльність.

«Правоохоронці також виявили фіктивні печатки та штампи іноземних компаній, бланки з «мокрими» печатками, які використовувалися для легалізації угод, понад 1,5 тис. неврахованих бирок для електронного маркування деревини, вогнепальну і холодну зброю», - сказано в повідомленні.

Крім того, як повідомили в СБУ, на території лісгоспів і комерційних структур без будь-якої документації зберігалися сотні кубометрів деревини цінних порід.

Всього відкрито п'ять кримінальних проваджень за ст. 364, ст. 191, ст. 366 та ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: