На Чернігівщині оговтуються після вибухів на арсеналі

На Чернігівщині оговтуються після вибухів на арсеналі
Фото: Управління ДСНС України у Чернігівській області

Створені спеціальні комісії для проведення обстеження збитків від пошкоджень житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери

Станом на 12 жовтня обстановка в Ічнянському районі на Чернігівщині, де відбувалися вибухи боєприпасів на 6-му арсеналі Міноборони, стабілізувалась. Люди повертаються до своїх осель.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської обласної державної адміністрації.

«Відновлено стаціонарний телефонний зв'язок у всіх населених пунктах, окрім села Тишківка. Продовжуються роботи з підключення населених пунктів до тепло-, газо- та електропостачання», - заявили в прес-службі.

Зазначається, що створені спеціальні комісії для проведення обстеження збитків від пошкоджень житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Місцеві органи влади вже створили резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт.

«Територію, прилеглу до арсеналу, розбито на сектори для очищення від вибухонебезпечних предметів та визначено населені пункти, які потребують першочергового обстеження. Уже надійшло понад 180 заявок, 144 - виконані», - повідомили в ОДА.

Також працюють пункти обігріву та гарячого харчування населення. Люди отримують гуманітарну допомогу, яка надходить як з міст та районів Чернігівщини, так і з інших областей.

Уже можливий вільний проїзд дорогами: М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, Р67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин, Н-07 Київ-Суми-Юнаківка в обох напрямках.

Нагадаємо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

У Міноборони заявили, що станом на вечір 10 жовтня пожежу на території арсеналу повністю ліквідували.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: