На Донбасі зростає невдоволення: ватажки «ДНР» хочуть закрити 22 шахти

На Донбасі зростає невдоволення: ватажки «ДНР» хочуть закрити 22 шахти
Шахти на Донбасі

А ватажки бойовиків «ЛНР» планують скоротити видачу вугілля для опалення приватних будинків

На території самопроголошеної «ДНР», непідконтрольної українській владі, фіксується зростання протестного потенціалу в шахтарському середовищі у зв'язку з намірами ватажків «республіки» закрити 22 шахти, на яких працює близько 14 тис. людей. Про це повідомляє група «Інформаційний спротив».

«Зокрема, до кінця поточного року планується перевести на баланс «Донбасвуглереконструкція» і закрити (законсервувати на реконструкцію на невизначений термін) підприємства «Артемвугілля», «Орджонікідзевугілля», «Шахтарськантрацит», «Східна», «Торезантрацит» та ін.», – інформує група.

Зазначається, що загальна заборгованість із зарплати становить 950 млн руб. і 500 тис. руб. компенсаційних витрат.

Водночас, як повідомляє група ІС, на території так званої ЛНР місцеве населення масово висловлює невдоволення планами ватажків бойовиків скоротити видачу вугілля для опалення приватних будинків. «Зокрема, в опалювальному сезоні видачу вугілля жителям будинків з пічним опаленням планується скоротити вдвічі – з 6 тонн вугілля з розрахунку на один будинок у минулому році до 3 тонн в нинішньому році. Збільшує невдоволення місцевих жителів той загальновідомий в даних районах факт, що одночасно окупаційна влада вивозить до Росії значну частину видобутого в «ЛНР» вугілля», – інформує ІС.

Нагадаємо, бойовики «ДНР» повідомили про майбутнє скорочення працівників шахти «Єнакіївська» в Єнакієвому.

Два роки тому, на початку російської агресії, шахтарі хотіли в Росію, тому що нібито Європа примусить Україну закрити всі шахти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: