На Донбасі воювали десятки тисяч російських військових – Bellingcat

На Донбасі воювали десятки тисяч російських військових – Bellingcat

Доповідь базується на аналізі номерів медалей за відвагу в бою, вручених російським військовим з моменту початку бойових дій на Донбасі

Десятки тисяч російських військовослужбовців брали участь у збройному конфлікті на сході України, частина з них отримала за це державні нагороди. Про це заявляє у новому розслідуванні міжнародна група активістів-розслідувачів Bellingcat.
Опублікована 31 серпня доповідь «Війна Росії в Україні: зрадницькі цифри і медалі» заснована, зокрема, на аналізі номерів медалей за відвагу в бою, фото яких було викладено в соцмережах у період з 2014-го до 2016 року. Дослідники виявили значне зростання кількості нагород, вручених російським військовим з моменту початку бойових дій на Донбасі.
«Значна кількість медалей «За бойові заслуги» – з 7 листопада 2014-го до 18 лютого 2016 року (було вручено 4300 таких нагород) – вказує на те, що в цей період російська армія брала активну участь у великих бойових діях», – ідеться у звіті.
Автори доповіді заявляють, що в бойових діях на сході України могли брати участь десятки тисяч бійців збройних сил Росії, якщо логічно припустити, що не кожного з них нагородили.
Президент Росії Володимир Путін неодноразово заявляв, що на Донбасі немає російських військових, а є лише «добровольці». Такі заяви заперечували Україна і Захід, закликаючи Москву припинити підтримувати військовою силою і технікою бойовиків на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: