На Донбасі застрелився 19-річний нацгвардієць

На Донбасі застрелився 19-річний нацгвардієць

Нацгвардійці запевняють, що загиблий перебував у групі «Синіх китів» – спільноті потенційних самогубців

Пізно ввечері 30 липня в зоні проведення антитерористичної операції застрелився 19-річний військовослужбовець Національної гвардії України. Про це з посиланням на військовий комісаріат у Запорізькій області повідомляє інформагентство УНІАН.

Згідно з текстом, боєць служив у військовій частині №3029, що дислокується на Запоріжжі, а наразі перебуває в зоні АТО. У зазначеній військовій частині повідомили, що розпочато розслідування інциденту.

«Також представник військової частини, посилаючись на слова товаришів по службі, розповів, що трагедія сталася після вечірнього шикування. Боєць одягнув нову форму, після чого застрелився з автомата. За словами товаришів по службі, військовослужбовець мав спокійний характер, жодних конфліктів з родичами або колегами у нього не було», – йдеться у повідомленні.

У той же час, згідно з текстом, нацгвардійці запевняють, що загиблий перебував у групі «Синіх китів»  – спільноті потенційних самогубців, поширеній в одній із соціальних мереж. На їхню думку, саме це могло стати причиною суїциду.

Зазначимо, що «групи смерті» – це спільноти, зосереджені переважно у мережі «Вконтакте» та розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні «завдання» – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, знявши це на відео. Кінцевою метою «гри» є доведення людини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: