На Донеччині кілька тисяч людей залишилися без газу через аварію

На Донеччині кілька тисяч людей залишилися без газу через аварію

Населення буде без газопостачання щонайменше три доби

У Мангуші Донецької області через технологічну аварію зупинилися газорозподільна станція, внаслідок чого 2664 абоненти залишилися без газопостачання.

Про це повідомив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський з посиланням на главу Мангушської райдержадміністрації Дмитра Черниці.

За його словами, «Маріупольгаз» запевняє, що забезпечить подачу газу на стратегічно важливі для Мангушу підприємства та установи – школу, дитсадок, лікарню, хлібокомбінат, м’ясопереробний цех тощо.

Населення буде без газопостачання щонайменше три доби.

Ремонтники обіцяють ліквідувати аварію за день, але щонайменше два дні потрібно, щоб заповнити систему газом.

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв про плани нагромадження на 1 жовтня 2017 року 17 мільярдів кубометрів для проходження опалювального сезону 2017–2018 років.

При підготовці до минулого опалювального періоду профільне міністерство також наполягало на необхідності нагромадити 17 мільярдів кубометрів газу, але керівництво «Нафтогазу України» запевняло, що 14,5 мільярда кубометрів буде цілком достатньо. У результаті, в опалювальний сезон 2016-2017 років Україна ввійшла із запасами «блакитного палива» на рівні 14,7 і завершила сезон на рівні 8,4 мільярда кубометрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: