На Донеччині піймали колишніх бойовиків «ДНР»

На Донеччині піймали колишніх бойовиків «ДНР»

Слов’янськ за часів окупації 

Після звільнення регіону від окупації чоловіки ретельно приховували свою причетність до бандформувань

На Донеччині поліція затримала двох бойовиків «ДНР». Про це повідомляє поліція Слов’янська. У результаті перевірки оперативної інформації правоохоронці затримали жителів міста Сіверськ Бахмутського району, 1965 і 1975 років народження, які навесні 2014 року входили до складу незаконного збройного формування «ДНР».

«Після звільнення регіону від окупації чоловіки ретельно приховували свою причетність до бандформувань. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу», - йдеться в повідомленні поліції.

За даними правоохоронців, чоловіки вступили до різних «підрозділів». Один пішов у розвідку, другий був черговим КПП. Старший під час окупації рідного міста збирав та передавав терористам інформацію про розташування, чисельність та переміщення підрозділів Збройних сил України.

Другий чоловік тим часом чергував на блокпості поблизу селища Ямпіль. Він здійснював незаконний огляд транспорту і громадян, а також виявляв проукраїнські налаштованих жителів.

За фактами обох правопорушень відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: