На Хмельниччині масово рубають ліси

На Хмельниччині масово рубають ліси

Наразі за фактами незаконної вирубки лісів та забруднення екології Городоцького району порушено три кримінальних провадження

Кілька останніх років у Городоцькому районі Хмельницької області спостерігається масова вирубка лісів. При цьому, тільки цього тижня тема набула нечуваного резонансу. На Городиччину відбула комісія на чолі з губернатором Олександром Корнійчуком.
За інформацією «Незалежного громадського порталу», обласні посадовці спільно з екологами об’їздили села Матвійківці, Варивці і Хмелівку. Шефство над тамтешніми лісами здійснює Городоцьке спеціалізоване підприємство «Горліс», яке належить районній раді. Згадане підприємство, очолюване з 2001 року Валерієм Короташем, час від часу потрапляло у «лісові» скандали. Останній стався влітку 2016 року.
Зокрема, в урочищі ландшафтного заказника загальнодержаавного значення «Кошарнянський» Чорниводської сільської ради (обслуговується районним комунальним підприємством «Горліс») місцеві мешканці та активісти зафіксували незаконну вирубку дубів. Як повідомляв місцевий сайт «Городок Live», в районі Кошарної правоохоронці затримали автомобіль «ЗІЛ-131» з маніпулятором, завантажений деревиною дуба. Згодом Городоцький районний суд наклав арешт на цей транспортний засіб «як знаряддя вчинення злочину та 14 порізок дерев породи «Дуб», які є предметом злочину».
Як розповів «Незалежному громадському порталу» депутат Городоцької райради Василь Белінський, ситуація з активною вирубкою лісу пов’язана з відсутністю контролю за зеленими насадження з боку сільських рад.

32_0432_04

Разом з тим, у коментарі НГП голова Городоцької райради Ольга Зелінська заявила, що комунальне підприємство «Горліс» проводить законні вирубки лісів і входить у трійку кращих експортерів району. І уточнила: нинішня вирубка лісів у Хмелівці не потрапляє до заповідних зон, на які поширюється заборона рубок дерев.
За словами т.в.о. начальника райвідділу поліції майора поліції Романа Конюшка, наразі за фактами незаконної вирубки лісів та забруднення екології Городоцького району порушено три кримінальних провадження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: