На кордоні з Росією затримано «Мерседес», запакований наркотиками

На кордоні з Росією затримано «Мерседес», запакований наркотиками

Автівкою керував громадянин Росії

В четвер, 7 липня, на Сумщині в пункті пропуску «Бачівськ» був затриманий росіянин, який намагався перевезти через кордон наркотичну речовину. Викрила порушника спільна міжвідомча група зі співробітників СБУ та Держприкордонслужби.
Як повідомляє прес-служба ДПСУ, інформація про наміри росіянина надійшла від співробітників СБУ. Відразу було організовано взаємодію та посилено заходи безпеки.
«Коли автівка «Мерседес» під керуванням іноземця прибула в пункт пропуску її направили на перевірку, до якої також залучили прикордонного службового собаку натренованого на пошук наркотиків. Пес відразу спрацював на транспортний засіб. Під час огляду в багажному відділенні під запасним колесом та за обшивкою правоохоронці знайшли більше 150 поліетиленових пакунків з рослинною речовиною. Приблизна вага зілля, яке скоріш за все є марихуаною, становить понад 22 кілограми», - йдеться у повідомленні.
Крім того, серед пакунків були знайдені ватні тампони з характерним запахом аміаку. «У такий спосіб ділки підготувалися, аби їх не викрив чотирилапий охоронець кордону та збити запах», - зазначають в ДПСУ.

Речовину та транспортний засіб вилучено. В діях росіянина вбачається порушення чинного законодавства України за ст. 305 КК України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів». Тривають слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: