На Луганщині командир роти продавав підлеглим «імунітет» від передової

На Луганщині командир роти продавав підлеглим «імунітет» від передової

Загальна сума одержаних військовим коштів сягає 60 тисяч гривень

Неправомірну вигоду командир роти однієї з військових частин вимагав зі своїх підлеглих. У разі відмови він відправляв бійців на передову. Загальна сума одержаних військовим коштів сягає 60 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Оперативники Управління захисту економіки в Луганській області Нацполіції та слідчі Військової прокуратури Луганського гарнізону викрили схему здирництва, яку організував командир роти однієї з військових частин.

За невжиття заходів дисциплінарного впливу та надання відпусток капітан ЗСУ вимагав від підлеглих військовослужбовців неправомірну вигоду. У разі відмови він відправляв їх на передову.

Правоохоронці задокументували факти вимагання та одержання військовим хабарів на загальну суму понад 60 тисяч гривень.

19 серпня слідчі Військової прокуратури Луганського гарнізону та оперативники Управління захисту економіки в Луганській області Нацполіції затримали військовослужбовця під час одержання ним чергової суми неправомірної вигоди.

Військовослужбовця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводяться санкціоновані обшуки.

Документування злочинної діяльності правоохоронці проводили в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: