На місце Аласанії претендує колишній менеджер Курченка

На місце Аласанії претендує колишній менеджер Курченка
Олександр Харебін

Олександра Харебіна називають найбільш ймовірним кандидатом на посаду гендиректора НТКУ

Новим генеральним директором Національної телекомпанії України після відставки Зураба Аласанії може стати Олександр Харебін, який обіймає нині посаду його першого заступника. Про це «Телекритиці» повідомило джерело на медіаринку, ознайомлене з обговоренням можливих кандидатур.

Цю інформацію частково підтвердив народний депутат Григорій Шверк (фракція «Блок Петра Порошенка»). З його слів, Харебін дійсно прагне зайняти крісло гендиректора, і в разі звільнення Аласанії його кандидатура – одна з найбільш ймовірних.

Посаду першого заступника гендиректора НТКУ Харебін обійняв у лютому 2015 року. До цього, згідно з опублікованою на сайті телеканалу «UA:Перший» біографією, він «брав активну участь у суспільно-політичних процесах держави як політичний консультант і експерт».

При цьому телеканал не повідомляє про останню відому посаду менеджера – в листопаді 2013 року після купівлі Сергієм Курченком «Українського медіа холдингу» Харебін став членом наглядової ради і операційним директором компанії. Коли саме він залишив цю посаду, невідомо.

До приходу в «Український медіа холдинг» Харебін близько шести років пропрацював у медіахолдингу Сергія Тарути «Медіа Інвест Груп», де очолював спочатку журнал «Експерт Україна», а потім і все видавництво.

Нагадаємо, генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ.

Голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Олег Наливайко зазначив, що заява Аласанії стала для нього несподіванкою.

Нагадаємо також, що в квітні пленум НСЖУ проголосував за звільнення Аласанії з поста гендиректора Першого каналу. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, за що хочуть звільнити Аласанію.

У свою чергу Аласанія звинуватив тоді кума Томенка в спробах повалити його з поста глави НТКУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: