На Полтавщині готуються до польових робіт, створено Штаб посівної кампанії

На Полтавщині готуються до польових робіт, створено Штаб посівної кампанії
Українські фермери почали роботи, не дивлячись на війну
фото з відкритих джерел

Рада оборони Полтавської області ухвалила комплекс рішень, щоб сприяти ефективній посівній кампанії в умовах воєнного часу. Про це розповів голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у Telegram.

За його словами, наразі в регіоні триває активна підготовка до посівної, головне завдання – підтримка продовольчих запасів держави.

«Зараз активно готуємося до весняно-польових робіт, щоб засіяти 1,4 млн га і забезпечити продовольчу безпеку України», – підкреслив очільник Полтавщини.

Лунін також повідомив, що в області запрацював Штаб посівної кампанії, який активно співпрацюватиме з аграріями та допомагатиме вирішувати всі питання. У той же час ухвалені рішення Радою оборони поліпшать роботу аграріїв.

«Для пересування техніки під час комендантської години та через блокпости не потрібні спецдозволи, працівники й техніка, задіяні в посівній кампанії, бронюються від мобілізації та вилучення, створено базу даних щодо наявності насіння й добрив, а також сформовано резерв пального», – зазначив він.

Окрім того, влада Полтавщини наразі займається питанням підтримки бізнесу. Зокрема, ведеться робота щодо отримання підприємцями держзамовлень.

«Половина закладів харчування та закладів сфери послуг на Полтавщині вже працюють. Підприємства легкої промисловості вже завантажені на 60%. Але маємо продовжувати збільшувати потужності. Президент, уряд і парламент створили для цього всі умови», – запевнив Лунін.

Нагадаємо, незважаючи на війну, посівна, на щастя, почалася. За традицією, найпершими приступили до неї південні регіони. На жаль, через те, що війна має невизначені терміни тривалості, гарантувати успішність цієї посівної не може ніхто.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: