На Рівненщині поліція зафіксувала низку порушень передвиборчої агітації

На Рівненщині поліція зафіксувала низку порушень передвиборчої агітації

На білбордах із кандидатом у президенти були відсутні відомості про замовника відповідних матеріалів

Серію фактів розповсюдження з порушеннями друкованих матеріалів передвиборчої агітації напередодні виявили у Рівному поліцейські спільно з громадським об’єднанням «Опора».

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

«На чотирьох білбордах із кандидатом у президенти були відсутні відомості про установу, яка здійснювала друк, тираж, інформації про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів було виявлено учора в Рівному. Ще три аналогічні правопорушення в обласному центрі також були виявлені 10 січня та одне – 14 січня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на осіб, причетних до вчинених правопорушень, складено 5 протоколів та адмінматеріали скеровані до суду для прийняття рішення.

Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За трьома фактами ще триває перевірка, встановлюються особи, причетні до порушення закону.

Поліцейські і надалі проводитимуть подібні рейди і не лише на території Рівного, а й всієї області.

Як повідомив заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, за час цьогорічної виборчої кампанії поліція вже склала 15 адмінпротоколів.

Нагадаємо, за злочини на виборах 2015 року було засуджено 81 особу. Водночас в Україні вже зафіксований єдиний поки факт засудження до реального терміну позбавлення волі – за підкуп виборців на виборах в одній з об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, чергові вибори президента призначені на 31 березня 2019 року. Передвиборна кампанія почалася 31 грудня. З цього дня починається реєстрація потенційних кандидатів у ЦВК і передвиборна агітація. До 9 лютого 2019 року буде оголошений остаточний список претендентів на посаду глави держави.

 До вашої уваги: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: