На світових ринках обвал на фоні новин про Brexit

На світових ринках обвал на фоні новин про Brexit

Світові фондові ринки негативно реагують на новини про хід підрахунку голосів у Британії

У п'ятницю, 24 червня, вранці світові фондові ринки негативно реагують на новини про хід підрахунку голосів, за яким прихильники Brexit попереду.
Так, японський індекс Nikkei обвалився на 7,6%, Hang Seng з Гонконгу - на 4,7%, повідомляє АР. Південнокорейський KOSPI знизився на 3,8%, а австралійський S&P/ASX 200 - на 3,6%.
Зазнали втрат і американські індекси: Dow Jones - на 3,8%, а S&P 500 - на п'ять відсотків, додає Reuters.
Новини щодо можливого виходу Великобританії з ЄС негативно позначаються і на національній валюті країни. Курс фунта стерлінгів зазнав найбільшого падіння за останні понад 30 років - на 11,1%, тобто до 1,32 долара США за один фунт. Востаннє подібний курс фунта спостерігався у вересні 1985 року, тоді він становив 1,33 долара США за один фунт.
Різко подешевшала і нафта. Так, ціна «чорного золота» марки Brent втратила понад п'ять відсотків та торгувалася у п'ятницю за ціною дещо вище 48 доларів за барель.
Нагадаємо, голосування на референдумі у Великобританії проходило напередодні. Станом на ранок п'ятниці підраховано результати вже майже в усіх 382 округах. Згідно з ними, представники Brexit лідирують з перевагою у кілька відсотків голосів.
Джерело: DW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: