На танцювальному фестивалі на Хмельниччині отруїлися півсотні дітей

На танцювальному фестивалі на Хмельниччині отруїлися півсотні дітей

Усі постраждалі проживали і харчувалися в готельно-ресторанному комплексі «Ксенія» у м. Кам'янець-Подільський

Серед учасників танцювального фестивалю «Перлина Кам'янця», який проходив 19-21 листопада у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області, було зафіксовано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію. Про це повідомляє головне управління Держпродспожслужби у Хмельницькій області.

Повідомляється, що у фестивалі брали участь понад 1000 дітей з керівниками колективів з різних областей України.

Станом на 22 листопада, захворіло не менше 56 осіб, серед яких 48 дітей та 8 дорослих. У інфекційне відділення Кам'янець-Подільської міської лікарні у стані середньої важкості було госпіталізовано 12 осіб (3 дорослих та 9 дітей) з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт». Станом на ранок 22 листопада, в стаціонарі залишилася тільки одна дитина 13-ти років.

Встановлено, що всі хворі з 19 по 21 листопада проживали і харчувалися в готельно-ресторанному комплексі «Ксенія» у м. Кам'янець-Подільський. Всього в зазначеному комплексі знаходилося 227 осіб: з Броварів (Київська обл.) - 41 людина, Дніпра - 21, Шостки (Сумська обл.) - 21, Жидачева (Львівська обл.) - 44, Бурштина (Івано-Франківська обл.) - 31, Одеси - 16 та Києва - 53.

Для встановлення причин виникнення спалаху хвороби була створена спеціальна комісія, а також проводиться санітарно-епідеміологічне обстеження готельно-ресторанного комплексу, де проживали діти.

Для лабораторних досліджень були відібрані проби харчових продуктів, змиви, проби питної води, обстеження проходять також контактні особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок отруєння під час поїздки на танцювальний конкурс постраждало 18 дітей з танцювального колективу «Галатея» з Київської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: