На відновлення Донбасу підуть 200 млн євро від Європейського інвестбанку

На відновлення Донбасу підуть 200 млн євро від Європейського інвестбанку

Заплановано до реалізації 69 проектів, які будуть забезпечені державою

Кабінет міністрів України створив умови для старту програми Європейського інвестиційного банку, спрямованої на подолання наслідків конфлікту в Східній Україні, загальною вартістю EUR200 млн.
«Сьогодні відкрито шлях для старту спільного з Європейським інвестиційним банком проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», спрямованого на подолання наслідків конфлікту в Східній Україні. Заплановано до реалізації 69 проектів, які будуть забезпечені державою», - повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Згідно з повідомленням, держава бере на себе зобов'язання щодо повернення позики. Загальна вартість планованих до реалізації проектів становить EUR200 млн.
Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив, що Кабмін скоригував кількість проектів і порядок їх фінансування з урахуванням інфляції, а також перерахунок вартості робіт і матеріалів.
«Проект охопить підконтрольні Україні райони Донбасу, а також Харківську, Дніпропетровську і Запорізьку області, які зазнають найбільшого тиску на інфраструктуру через приплив внутрішньо переміщених осіб. Проектні кошти будуть використані на ремонт і підвищення енергоефективності інфраструктури, задіяної для розселення внутрішньо переміщених осіб, відновлення систем електро-, тепло- та водопостачання, відновлення залізниць, зокрема мостів», - сказав Зубко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: