Набір до поліції тепер відбуватиметься за новим принципом

Набір до поліції тепер відбуватиметься за новим принципом

Набір через поліцейські комісії розпочинається в Київській області

Процес набору через поліцейські комісії розпочався сьогодні, 7 червня. Перша така комісія від сьогодні почала працювати в поліції Київської області. Найближчим часом планують запустити роботу поліцейських комісій ще в семи областях, де вже завершено процес переатестації. Про це глава відомства Хатія Деканоідзе заявила під час спільної прес-конференції з главою МВС України Арсеном Аваковим.
За її словами, набір через поліцейські комісії розпочинається в Київській області тому, що саме тут поліцейські першими пройшли переатестацію в листопаді-грудні минулого року. Наступними стануть ще сім областей, де процес атестації вже завершився. Набір планують за двома напрямками – дільничних офіцерів поліції і слідчих.
«Поліція переходить на новий принцип – «Поліція для суспільства». Це дуже важливий напрямок. Тож ми вважаємо, що нові дільничні – нові люди, «нова кров» – які прийдуть до Національної поліції України, будуть точно зорієнтовані на суспільство, займуть нове місце в наших структурах», – підкреслила Деканоідзе.
Глава Нацполіції зазначила, що анкету для претендентів розміщено на сайті поліції Київської області. Кожен охочий може перейти за гіперпосиланням і заповнити її. Після цього розпочнеться шестиетапний відбір кандидатів. Він складається з тестування загальних навичок, медичної комісії, перевірки фізичної підготовки, психологічної перевірки, співбесіди та спецперевірки.
«Коли ми набирали патрульних поліцейських, ми створили абсолютно новий принцип відбору – прозору систему, яка є важливою для реформування», – наголосила глава Нацполіції.
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що в органах поліції України працює 9100 дільничних офіцерів поліції. Вакантними залишаються 1140 посад. Крім того, в поліції зараз служать понад 10,5 тисяч слідчих, 143 з них вже пройшли перепідготовку. Поки що у слідчих підрозділах вакантні 1370 посад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: