НАБУ ініціює створення законодавчого механізму угоди зі слідством

НАБУ ініціює створення законодавчого механізму угоди зі слідством

Ситник нагадав, що для законодавчого врегулювання питання угоди зі слідством необхідно внести зміни до чинних Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, які ініціює НАБУ.

В Україні необхідно на законодавчому рівні запровадити механізм угоди зі слідством, який би дозволив пом’якшувати покарання для осіб, котрі співпрацюють зі слідством та в повному обсязі відшкодовують збитки, завдані їхніми діями державі.

В інтерв’ю «Укрінформу» директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник  наголосив, що наразі такий механізм в українському законодавстві відсутній.

«Зараз ми не можемо запропонувати особі, яка погодилася на співпрацю зі слідством, умовний термін покарання або призначення покарання нижче межі санкцій Кримінального кодексу. Наприклад, у провадженні щодо розкрадання в особливо великих розмірах, що передбачає міру покарання від 7 до 12 років, ми можемо запросити для людини, яка відіграє не головну роль у злочині, 7 років позбавлення волі. Така пропозиція не може налаштовувати на співпрацю зі слідством», – зазначив А.Ситник.

Він нагадав, що для законодавчого врегулювання питання угоди зі слідством необхідно внести зміни до чинних Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, які ініціює НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: