НАБУ встановило факти незаконного збагачення Ляшка – Каплін

НАБУ встановило факти незаконного збагачення Ляшка – Каплін
Сергій Каплін

Детективи засумнівались, яка ж насправді площа орендованого Козинського будинку Ляшка - нардеп

Головний підрозділ детективів Національного антикорупційного бюро здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка. Про це у Facebook повідомив народній депутат Сергій Каплін.

«Співробітники бюро вивчили декларації радикала за 2015 і 2016 роки і знайшли там безліч порушень, починаючи від строків подачі до невідповідностей і недостовірних фактів.
В 15-му Ляшко задекларував, що припинив право власності на три об'єкти нерухомості, при цьому жодних правочинів не здійснив. Далі вказав 87000 на утримання нежитлових приміщень, яких у попередній декларації не було. Також без жодного документального підтвердження та відображення в розділі про правочини у Ляшка з'явились в оренді дім та земля в Козині», – написав він.

Окрім того, як зазначає Каплін, «цікаві речі» відбулися із земельними ділянками Ляшка в Княжичах, які із 210 кв. м в 2015-му вони розрослись до 2100 кв. м в 2016 році.

«Загадково зник із декларації гараж в Прилуках і Мерседес. Даних ні про продаж, ні про інші операції з ними немає. Плюс, в жодній декларації нема орендованого Ляшком Кадиллака, який при цьому є в звіті партії. Приховав від держави Ляшко дві ділянки в Вишгородському районі, які за ним числяться. А також цікаві задекларовані ним від продажу майна 2 млн 245 тис. 500 гривень Вероніці В'юн. Сама В'юн заперечує факт будь-яких угод з Ляшком», - додав нардеп.

За інформацією Сергія Капліна, «під прицілом» НАБУ 1 млн 290 тис. грн., витрачених радикалом на оренду в 2016 році.

«А ще детективи засумнівались яка ж насправді площа орендованого Козинського будинку Ляшка. Під пильною увагою НАБУ також позика в 60000 $, яку нібито взяв Ляшко.
А ще Бюро засумнівалось у відповідності ринковим цін, за які Ляшко здав та продав свої ділянки та нерухомість в 2016. А головне - придбаний радикалом в 2017 році маєток ніяк не співмірний за ціною з активами, якими володів Ляшко на кінець 16-го, що навело детективів на підозру в незаконному збагаченні лідера РПЛ. Тобто чесних грошей на палац у Ляшка
б не вистачило», - написав він.

За словами народного депутата, громадськість чекає результатів розслідування. «З такими масштабами махінацій Ляшко має понести реальне покарання», - вважає Сергій Каплін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: