НАБУ затримало посадовця «Укрзалізниці» за привласнення понад 13 млн грн

НАБУ затримало посадовця «Укрзалізниці» за привласнення понад 13 млн грн

У разі визнання його провини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до 12 років із конфіскацією майна

У вівторок, 30 серпня, детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та у співпраці з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Служби безпеки України було затримано у Львові організатора заволодіння коштами державного підприємства «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» (нині філія «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця»). Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
«Дана особа з 2014-го до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та м. Львові (одночасно у 2015 році будучи службовою особою держпідприємства), при здійсненні закупівель деревини (шпал та брусів) за завищеними (на 80% більше від середньоринкових) цінами заволоділа державними коштами на суму 13,65 мільйона гривень», – інформують у НАБУ.
Наразі затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), накладено арешт на гроші у безготівковому вигляді на рахунках підконтрольних підприємств у сумі 21 мільйон гривень з метою відшкодування збитків та забезпечення конфіскації майна.
У разі визнання винуватості підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до 12 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
«Кримінальне провадження за даним фактом було витребувано з Генеральної прокуратури України детективами НАБУ у квітні 2016 року. Затримання стало можливим у тому числі завдяки роботі Львівського територіального управління бюро», – додають у НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: