НАБУ завершило розслідування у справі про розтрату коштів ОПЗ

НАБУ завершило розслідування у справі про розтрату коштів ОПЗ

Підозрюваним Сергію Переломі та Миколі Щурікову надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування за підозрою Сергія Переломи та Миколи Щурікова у справі про розтрату коштів Одеського припортового заводу. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування за підозрою Сергія Переломи та Миколи Щурікова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах»)», - йдеться у повідомленні.

Підозрюваним надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення. Після його завершення буде складено та скеровано до суду обвинувальний акт.

Нагадаємо, 14 липня глава САП Назар Холодницький повідомив, що голова наглядової ради ОПЗ – перший заступник голови правління «Нафтогазу» Сергій Перелома і заступник директора ОПЗ Микола Щуріков затримані у справі про розтрату коштів підприємства. Кримінальне провадження розслідується за фактом протиправних дій з ОПЗ за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 364 КК.

Слідство встановило, що в травні 2015 року у Переломи «виник умисел на розтрату коштів вказаного товариства на користь «Укрнафти». Через компанію «Енергоальянс» була здійснена закупівля природного газу на суму 250 млн грн за необґрунтовано завищеними цінами відносно середньоринкових.

САП просила суд обрати для затриманих запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 205 млн грн кожному.

Солом'янський райсуд Києва 17 липня обрав Переломі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 80 млн грн, а 20 липня Щурикову - з можливістю внесення застави у розмірі 40 млн грн. Обидва чиновника оскаржили ці рішення. Суд також усунув Перелому від посади голови наглядової ради Одеського припортового заводу.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва 1 серпня змінила запобіжний захід Переломі і Щурикову на цілодобовий домашній арешт.

З 15 вересня Перелома повернувся до виконання своїх службових обов’язків у НАК «Нафтогаз Україна».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: