Нацбанк оголосив «Фідобанк» неплатоспроможним

Нацбанк оголосив «Фідобанк» неплатоспроможним

16 травня почались проблеми з виконанням зобов'язань перед клієнтами

У п’ятницю, 20 травня, правління Національного банку України ухвалило рішення про віднесення «Фідобанку» до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

У повідомленні зазначено, що 12 травня 2016 року почався відплив коштів із рахунків юридичних осіб та коштів інших банків. Виведення активів на пов’язані із акціонером установи не здійснювалось.

«У результаті відпливу коштів клієнтів, який за 12-13 травня склав близько 200 млн грн, 16 травня почались проблеми з виконанням зобов'язань перед клієнтами. Станом на 20 травня 2016 року загальна сума невиконаних ПУАТ «Фідобанк» операцій клієнтів перевищила 500 млн грн (9% від його зобов’язань)», - повідомляє Нацбанк.

«Фідобанк» не звертався до Національного банку за отриманням рефінансування, а 17 травня 2016 року повідомив про відмову потенційного інвестора від участі у докапіталізації банку, підкреслює НБУ.

Національний банк України наголошує, що 98% (97,7 тисяч осіб) усіх вкладників ПУАТ «Фідобанк» отримають свої вклади в повному обсязі, якщо їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Сума відшкодування складає близько 1,8 млрд грн.

Станом на 20 травня 2016 року кінцевим бенефіціаром ПУАТ «Фідобанк» є Олександр Адарич. На даний момент він також є власником 50% ПАТ «Євробанк». 18 травня Національний банк дозволив громадянину Республіки Казахстан Болату Назарбаєву набуття прямої істотної участі у ПАТ «Євробанк» у розмірі 50%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: