Нацбанк вирішив ліквідувати ще один банк

Нацбанк вирішив ліквідувати ще один банк

Нацбанк встановив, що «КСГ Банк» втілював схеми, пов'язані з конвертацією безготівкових коштів у готівку

У вівторок, 30 серпня, Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «КСГ Банк» за систематичні порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, зокрема за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Так, Національний банк під час останньої перевірки встановив, що «КСГ Банк» втілював схеми, пов'язані з конвертацією безготівкових коштів у готівку. «У цих операціях було задіяно юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та кредитних спілок. Учасники схем здійснювали низку транзакцій, метою яких були багатомільйонні перекази на рахунки клієнтів банку – фізичних осіб та подальше переведення коштів у готівку. За наявною в банку інформацією щодо фінансового стану, ці клієнти були неспроможні здійснювати фінансові операції в таких обсягах. Крім того, виявлено низку осіб, паспорти яких вважаються втраченими, або за серією та номером паспорта значиться інша особа», – йдеться у повідомленні НБУ.
«Фізичні особи, задіяні в цій схемі, згідно з банківською документацією, делегували свої права щодо розпорядження рахунком одному клієнту – фізичній особі, на яку банком випущено понад 500 додаткових платіжних карток. Паспорт цієї особи, згідно з даними правоохоронних органів, вважається викраденим», – інформує Нацбанк.
Інформацію щодо фінансових операцій клієнтів ПАТ «КСГ Банк» буде надано правоохоронним органам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: