Нацгвардія отримала статус спостерігача в Асоціації сил жандармерії та поліції

Нацгвардія отримала статус спостерігача в Асоціації сил жандармерії та поліції

Нацгвардія – перша з силових структур України, кого визнали в Європі на такому рівні

Національна гвардія України отримала статус спостерігача в Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря (FIEP) з перспективою членства.

Про це повідомили в прес-службі Нацгвардії.

Відповідне рішення було прийнято у Бухаресті під час саміту Вищої ради генеральних директорів і командувачів структурами-членами FIEP.

Зазначається, що Нацгвардія – перша з силових структур України, кого визнали в Європі на такому рівні.

«Визнання нашої установи такою потужною європейською організацією є надзвичайно важливим як для Національної гвардії України, так і для України на шляху до повноправного членства в Європейському Союзі», – сказав командувач Нацгвардії Юрій Аллеров.

Командувач Нацгвардії Юрій Аллеров під час виступу на саміті Вищої ради генеральних директорів і командувачів структурами-членами FIEP. Фото: ngu.gov.ua

У відомстві також нагадали, що Нацгвардія від самого початку бере активну участь в антитерористичній операції на сході країни.

До кінця минулого року підрозділи НГУ навіть утримували окремі передові рубежі оборони.

«Практика показала, що саме Націгвардія – єдина силова структура, яка виявилася готовою протистояти «гібридній» загрозі на самому початку конфлікту на Сході України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Націгвардія України подала заявку на вступ до Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря у статусі військової установи (FIEP) у жовтні 2015 року.

FIEP (абревіатура складена першими літерами назв країн-засновників: Франція, Італія, Іспанія та Португалія) – професійна асоціація, яка об’єднала сили внутрішньої безпеки в статусі військової установи країн Європи та Середземного моря.

На сьогодні до складу Асоціації входять: Національна жандармерія Франції, Війська карабінерів Італії, Цивільна гвардія Іспанії, Національна Республіканська Гвардія Португалії, Жандармерія Туреччини, Королівська Гвардія Нідерландів, Королівська Жандармерія Марокко, Жандармерія Румунії та Жандармерія Йорданії, Національна гвардія Тунісу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: