Нафтогаз не збирається платити Росії за газ, який та постачала бойовикам

Нафтогаз не збирається платити Росії за газ, який та постачала бойовикам

«Нафтогаз» не приймає газ за контрактом з «Газпрому» на газовимірювальних станціях Прохорівка і Платово

НАК «Нафтогаз України» не приймав від ВАТ «Газпром» газ на пунктах входу до ГТС на непідконтрольних територіях і не має наміру його оплачувати.

Про це йдеться у повідомленні «Нафтогазу».

«Нафтогаз» не купує газ у ПАТ «Газпром» із листопада 2015 року, а до цього компанія імпортувала газ виключно через пункти входу в ГТС на підконтрольній Україні території. Всі куплені «Нафтогазом» обсяги газу враховані сторонами і оплачені», - повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, компанія очікує, що рішення за всіма взаємними вимогами винесе арбітраж  за існуючим між «Нафтогазом» і «Газпромом» контрактом. 

«Газпром» запропонував «Нафтогазу» заплатити 0,67 млрд доларів за газ, нібито поставлений російською компанією на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей в період з лютого 2015 року по квітень 2016 року», - ідеться в повідомленні.

Як наголошується, «Нафтогаз» не приймає газ за контрактом з «Газпрому» на газовимірювальних станціях Прохорівка і Платово.

«Дані про постачання газу через зазначені ГВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-приймання природного газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті «Нафтогазом», - заявили в компанії.

«У січні 2016 року Єврокомісія і Україна запропонували російській стороні провести переговори про врегулювання порушень «Газпромом» українського законодавства й законодавства ЄС. До цього часу російська сторона ухилялася від проведення переговорів. «Нафтогаз» залишається відкритим для обговорення всіх спірних питань», - повідомляє прес-служба.

Раніше стало відомо, що суд «Газпрому» і «Нафтогазу» в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма щодо умови контракту триватиме ще приблизно півроку.

На сьогодні сума вимог «Газпрому» за цим позовом становить 31,75 млрд доларів.

Нагадаємо, «Газпром» і «Нафтогаз» судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: