«Нафтогаз» не буде платити «Газпрому» за нібито поставлений на окуповані території газ

«Нафтогаз» не буде платити «Газпрому» за нібито поставлений на окуповані території газ
Фото з відкритих джерел

«Нафтогаз» не платитиме за газ, який ми не замовляли і не приймали, повідомили у компанії

НАК «Нафтогаз України» не платитиме ВАТ «Газпром» за нібито поставлений ним на окуповані території газ, йдеться у повідомленні «Нафтогазу» на сторінці у Facebook.

«Газпром» відзвітував про поставки в Україну 1,2 млрд кубометрів газу за перше півріччя. Схоже, менеджери «Газпрому» знайшли ідеальну можливість для списання збитків. Адже намалювати можна будь-яку цифру поставок, якщо вони не контролюються приймаючою стороною», - заявили у НАК.

«Нафтогаз» не платитиме за газ, який ми не замовляли і не приймали. Останні обсяги газу, який ми замовили в «Газпрому», надійшли в Україну 25 листопада минулого року», - повідомили у компанії.

 

Як відомо, «Газпром» заявив, що в першому півріччі 2016 року поставив на окупований Донбас 1,224 млрд кубометрів газу.

 

У травні 2016 «Нафтогаз» вже заявляв, що не має наміру оплачувати «Газпрому» нібито поставлений ним на окуповані території газ. Компанія наголошує, що не бере газ за контрактом з «Газпромом» на газовимірювальних станціях «Прохорівка» і «Платове». Відповідно, дані про постачання газу через зазначені ГВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-приймання газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті «Нафтогазом».

 

НАК не купує газ у «Газпрома» з листопада 2015 року, а до цього компанія імпортувала газ виключно через пункти входу до ГТС на підконтрольній території Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: