Нафтовидобуток потребує іноземних інвестицій і зниження ренти – Надєїн

Нафтовидобуток потребує іноземних інвестицій і зниження ренти – Надєїн
Нафтовидобуток

Експерт нагадав, що Україна була найбільш нафтовидобувною країною СРСР у 70-х роках

Іван Надєїн, голова Комітету енергетичної незалежності України, підтримав ініціативу зниження податкової ренти на видобуток нафти.

«Однозначно зниження ренти для нафтовидобувних компаній – це правильна ініціатива. Якщо ми хочемо збільшити рентабельність цього бізнесу, тоді треба вкладати інвестиції і розвивати видобуток», – сказав Надєїн.

Експерт наголосив, що крім зниження ренти, необхідно залучати додаткові іноземні інвестиції для розвитку галузі.

«Необхідні фінанси, можливо, навіть іноземні кредити. Нафтовидобуток – це дуже капіталомістка інвестиція. Потрібна співпраця з європейськими фахівцями, які могли б дати кредит на компенсацію ренти і на інвестиції на її видобуток. Україна раніше видобувала досить багато нафти і була найбільш нафтовидобувною країною СРСР в 70-х роках. І ці позиції було втрачено», – підсумував Надєїн.

З урахуванням глобального падіння цін на нафту багато держав надають підтримку галузевим компаніям завдяки введенню податкових пільг, проте в Україні досі зберігається статус-кво в регулярному підвищенні рентних платежів для національних нафтовидобувальників. У 2014 році Кабмін знову підвищив рентну ставку з 39% до 45%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: