Нардеп Німченко з Опоблоку закликав до федералізації всієї України

Нардеп Німченко з Опоблоку закликав до федералізації всієї України
Василь Німченко 

Німченко вважає, що влада «похерила» конституційні права одеситів

Народний депутат від «Опозиційного блоку», колишній заступник голови Конституційного суду України Василь Німченко закликав депутатів до прийняття законопроекту зі створення економічної автономії «порто-франко» в Одеській області та проведення конституційної реформи для подальшої федералізації всієї країни. На думку Німченка, «майбутнє України за її федеративним облаштуванням. Це дозволить вирішити проблеми розколу у духовній ниві, на економічній, ментальній, географічній та історичній теж. У нас просто іншого шляху немає», - підкреслив нардеп.

«Ви ж розумієте, що на сьогоднішній день тільки через те, що людина розмовляє російською мовою, його можуть оголосити «сепаром». Питання «порто-франко» взагалі виносять як сепаратизм. Але «порто-франко» - це нормальна господарська система вирішення питання, яке залишається таким тяжким для Одеси. Це кадрова політика і легіонерство, які винні в тому, що «похерили» конституційні права одеситів. «Порто-франко» - це різновид вільної економічної зони тільки на основі географічного та геополітичного принципу», - зазначив він.

Німченко також вважає, що влада несправедливо гальмує передачу повноважень в регіони, а вимоги регіонів щодо перерозподілу податкових зборів, на думку нардепа, необхідно задовольнити. «Ми не в змозі самі керувати своєю країною? Почитайте статтю 38 Конституції: це право, це, по суті, природне право громадян через статтю 7, де йдеться про гарантію права на самоврядування. Якщо слово «гарантується» вживається в Конституції, то це означає, що це природне право людини», - резюмував нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: