Нардеп записав на тестя нерухомості на $10 млн та палац на 1500 кв.м.

Нардеп записав на тестя нерухомості на $10 млн та палац на 1500 кв.м.
Антон Яценко

Коментувати походження майна та рід занять тестя екс-«регіонала» не захотів, наголосивши, що тесть – не публічна особа і не чиновник

На тестя народного депутата Антона Яценка записана низка елітних квартир, комерційна нерухомість та великий будинок під Києвом. Попри це, він живе у селі під Києвом, а всю нерухомість отримав у подарунок від самого Яценка, йдеться у розслідуванні «ТестеСховище» Лесі Іванової для програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом».

Передусім йдеться про палац у елітному селищі Козин під Києвом: на 1,33 га землі розташовані будинок загальною площею 1 520 кв.м., професійний тенісний корт, басейн тощо.

budinok

budinok3

budinok2

Народний депутат до електронного декларування здавав порожні декларації, і тільки нещодавно задекларував користування цим маєтком. Власником будинку наразі значиться тесть Антона Яценка, Іван Кравчук, відповідно до договору дарування від серпня 2010 року.

Окрім цього маєтку, на Івана Кравчука записана ще ціла низка нерухомості, загальною вартістю близько $8 млн:

- дві квартири на вул. Грушевського 9а, 303 кв.м + 246 кв.м, загальна ринкова вартість близько $2,20 млн (раніше ще була третя квартира на 250 кв.м., однак її продали)

grus2

- квартира на б.Шевченка 11, 98 кв.м., ринкова вартість близько $400 тис.

- нежитлові приміщення на бул. Шевченка 11, 378 кв.м + 410 кв.м, актуальна ринкова невідома, однак згідно з оцінкою на момент набуття у власність – загальна близько $730 тиc. - половина офісної будівлі на вул. Саксаганського 119,484 кв.м. Офіси тут зараз продаються по $2 тиc. за квадрат, отже частка Івана Кравчука коштує близько мільйона.

saks_01saks_01

- нежитлові приміщення на вул. Січових Стрільців (Артема) 50, 5 369 кв.м., актуальна ринкова ціна не відома, однак згідно з оцінкою на момент набуття у власність – $3,64 млн.

artema

При цьому виявилося, що тесть і теща Антона Яценка живуть у звичайному будинку в с.Маковище Макарівського району Київської області. З журналістами спілкуватися принципово відмовляються.

budinok-makovise

Коментувати походження майна та рід занять тестя Яценко не захотів, наголосивши, що тесть – не публічна особа і не чиновник, а відповідно - не підпадає під електронне декларування.

Разом з тим, за інформацією програми, попереднім власником маєтку в Козині був сам нардеп Яценко, який 2010-го переоформив будинок на тестя за договором дарування. Решту нерухомості Іван Крачук також отримав у подарунок упродовж двох днів - частину одночасно з козинським будинком, а частину через день. Попереднім власником мінімум трьоїх об’єктів (квартири на Грушевського, квартири й одного з комерційних приміщень на Шевченка) також був Антон Яценко.

neruhomist-zagalnii

Нагадаємо, Антон Яценко - народний депутат уже третє скликання поспіль, у 2007 р. пройшов у парламент від БЮТу, потім від Партії Регіонів, нині в депутатській групі «Відродження». Найбільше Яценко відомий своєю діяльністю у сфері держзакупівель.


Йдеться про діяльність у 2006-2008р.р. спілки громадських організацій «Тендерна палата України», котру вважають однією з найбільших загальнонаціональних корупційних схем. Вона полягала у тому, що охочі взяти учать у тендері мали подати замовнику низку документів, однак зробити це напряму не могли: між учасником і замовником вклинювався приватний посередник, якому учасник змушений був платити за різні послуги – консультації, оформлення документації, витяги, оголошення т.д.

Згідно з підрахунками ГоловКРУ, лише за перші півроку ця схема витягла з кишень учасників тендерів 930 млн грн. (на той час - $200 млн). Відтак за 2,5 роки існування могла спричинити збитків на $1 млрд.

При цьому і СГО «Тендерна палата України», і деякі посередники, були напряму пов’язані з Антоном Яценком та його родиною.

zbitki1

Згідно з даними Мінюсту, станом на 2006 р. засновниками СГО «Тендерна палата України» були:
- ГО «Асоціація сприяння боротьбі з корупцією» (засновниками цієї ГО значаться Антон Яценко та його парламентський помічник Володимир Врублевський)
- ГО «Центр тендерних процедур та бізнес планування» (засновниками були Яценко та Врублевський, серед керівників – сестра Яценка, Дар’я)
- ГО «Центр розвитку антимонопольного права та конкуренції» (засновники невідомі).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: