Нардеп Власенко пояснив, чому голосував за арешт Савченко

Нардеп Власенко пояснив, чому голосував за арешт Савченко
Сергій Власенко

Власенко заявив, що по факту Савченко визнала те, що їй інкримінують

Народний депутат від партії «Батьківщина» Сергій Власенко заявив, що голосував за арешт Надії Савченко через те, що вона визнала обвинувачення, які їй були інкриміновані.

Про це Власенко заявив в ефірі програми на телеканалі ZIK.

«Я прочитав подання Луценка щодо Савченко. В мене є питання до нього. Це дивно, коли у поданні пише, що Савченко у невідомому місці в невідомий час з кимось домовилась. Мене переконало не це подання, бо проголосував тричі «за». На моїй пам’яті це вперше», – вважає Власенко.

За словами нардепа, його переконало те, що людину, яку обвинуватили, визнала обвинувачення, які їй були інкриміновані.

«У своїх інтерв’ю Савченко підтвердила, що вона це робила, але з іншою метою. Але це вже інше питання. Крім того, вона це визнала на засіданні регламентного комітету і під час промови у сесійній залі Верховної Ради. В один із моментів я запитав, чи це бува не явка з повинною. Вона невпевнено мені кивнула», – відзначив нардеп.

Власенко додав, що по факту Савченко визнала те, що їй інкримінують, що вона обговорювала, збиралася це робити, але згодом назвала це провокацією. Як зауважив нардеп, провокація хабара незаконна, але не може бути провокації на проведення терористичного акту.

«У поданні генпрокурора не було розкрито всіх матеріалів справи. Там були лише дані необхідні для надання згоди на притягнення до відповідальності, затримання і арешту. І голосуючи за це подання Рада не визнала винуватість Савченко – вона лише дала дозвіл для подачі справи в суд. На моє переконання доказів було достатньо», – констатував Власенко. 

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Віра Савченко, сестра нардепа Надії, яку підозрюють в організації теракту у парламенті, пожалілась на погані умови у Слідчому ізоляторі СБУ. 

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: