Населення Узбекистану відмовляється вірити «чуткам» про смерть Карімова

Населення Узбекистану відмовляється вірити «чуткам» про смерть Карімова

Узбецький уряд намагається робити вигляд, що нічого не сталося

Стан невизначеності щодо того, чи живий президент Іслам Карімов чи ні, турбує населення країни, пише EurasiaNet.

За повідомленням російського агентства Sputnik, торговці на одному з ташкентських ринків напали на людину, яка заявила про смерть Карімова. «Один з відвідувачів став досить голосно розповідати, що нібито точно знає, що «вночі о другій годині Іслам Карімов помер». Продавці, недовго думаючи, закидали його порожніми пляшками від мінеральної води та ще й пригрозили, що, якщо той не припинить поширювати чутки, «ноги йому повисмикують», – повідомили журналісти агентства, які стверджували, що самі були свідками цього інциденту.

Тим часом, за повідомленням журналіста, редактора сайту Аsiаtеrrа.infо Олексія Волосевича, обстановка в столиці не така напружена. Він зазначив, що в центральній частині Ташкента навіть особливо немає міліції. «У місті немає ні найменших ознак міліцейського посилення. Звичайні патрулі кудись зникли. Вони трапляються, але не так часто, як зазвичай», – написав він.

Волосевич повідомив, що відвідав лікарню, де, за повідомленнями преси, якийсь час перебував Карімов, і на свій подив не помітив там особливих заходів безпеки. «Десь за 30 метрів від входу стояла міліцейська машина, в якій спали два співробітники», – розповів він.

«Люди вільно ходили по двору лікарні. Я спробував увійти, але був зупинений, проте не озброєною до зубів людиною, а простим охоронцем, котрий сказав, що в лікарні зараз нікого не приймають, – написав Волосевич. – Можливо, що президента Карімова привозили туди до реанімації, але зараз його там немає».

Узбецький уряд намагається робити вигляд, що нічого не сталося. Наприклад, представники МЗС провели 30 серпня в Москві зустріч зі своїми російськими колегами з приводу поточних програм двосторонньої співпраці. «Сторони обмінялися думками з приводу поточних питань двосторонньої співпраці», – зазначено в повідомленні міністерства.

Хоча Узбекистан продовжує залишатися ключовим партнером Заходу у військових операціях в Афганістані, американські та європейські дипломати ніяк не коментують політичну нестабільність у Ташкенті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: