Насіров обізвав гривню «локальною валютою» та пояснив, навіщо йому мільйони доларів готівкою

Насіров обізвав гривню «локальною валютою» та пояснив, навіщо йому мільйони доларів готівкою
Роман Насіров
Фото: 24tv.ua

Кожна людина має право вибирати, що робити зі своїми матеріальними і нематеріальними цінностями, зазначив Насіров

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров зберігає мільйони доларів готівкою, тому що не довіряє банкам. Про це він заявив в інтерв'ю «Лівому берегу».

За його словами, задекларовані ним близько двох мільйонів доларів готівки «пройшли через банківську систему». «Я довгий час, працюючи на посаді керівника інвестиційного банку, зарплату, премії і бонуси отримував офіційно – через банк. Але, скажу чесно, банківській системі дійсно трохи не довіряв, хеджував або страхував себе від курсових ризиків, переводив гроші в долари. Завжди був вибір: або покласти гроші в так званий стрьомний банк під більші відсотки, але на такий ризик я йти не готовий; або в надійний, який дає 1–3%, що є реальною ставкою на сьогодні. До подібного я теж не готовий. Тому на момент декларування я гроші особливо в банку не зберігав», – пояснив Насіров.

Він також повідомив, що у нього «кілька мільйонів гривень зберігаються на рахунку в локальній валюті, але основна частина – ні».

Насіров не бачить нічого поганого в тому, що він, очолюючи ДФС, не довіряє українській банківській системі і зберігає гроші вдома. «Кожна людина має право вибирати, що робити зі своїми матеріальними і нематеріальними цінностями. Моя посада не передбачає, що я повинен показувати приклад у даному випадку», – сказав він.

«З точки зору сплати податків, я можу відкрито показати, як я заробляв гроші і як сплачував податки. Але де знаходяться мої матеріальні або нематеріальні активи, це все-таки мій особистий вибір!» – заявив Насіров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: