НАТО розмістить в Литві міжнародний батальйон чисельністю в тисячу осіб

НАТО розмістить в Литві міжнародний батальйон чисельністю в тисячу осіб

Присутність батальйону буде сприяти підвищенню обороноздатності країни і стане частиною стратегії з протидії російській агресії

На початку 2017 року в Литві буде розміщений міжнародний батальйон сил НАТО чисельністю 1 тис. осіб, розповів міністр оборони Литви Юозас Олекас, повідомляє телеканал «112 Україна».

За його словами, керувати батальйоном буде Німеччина, але брати участь в ньому також будуть представники інших країн. Батальйон буде брати участь у спільних навчаннях Альянсу.

Присутність батальйону буде сприяти підвищенню обороноздатності країни і стане частиною стратегії з протидії російській агресії. «Ми бачимо недоброзичливі дії, масштабні навчання. Ми чуємо висловлювання російських політиків. Ми бачимо дії Росії в Україні, в Грузії. Виключити можливості агресії на нашій землі ми не можемо. Але робимо все, щоб припинити такі можливості», - сказав Юозас.

За словами Юозаса, Литва активно працює з союзниками. «Ми маємо охорону повітряного простору нашими союзниками. Кораблі країн НАТО заходять в наші порти. Ми проводимо спільне навчання в Балтійському морі. І це все, мені здається, дуже серйозні факти, що виключають можливість агресії на наших кордонах», - підкреслив міністр оборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: