Найєм похвалився, що налаштував Тіллерсона на пряму розмову з Порошенком

Найєм похвалився, що налаштував Тіллерсона на пряму розмову з Порошенком

«Я просив лише одного: перестати грати в завуальовані форми», - Найєм

Народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм заявив, що на зустрічі із державним секретарем США Рексом Тіллерсоном він попросив останнього почати говорити з очільниками української держави прямо та без завуальованості. Про це він написав у Facebook.

«Я просив лише одного: перестати грати в завуальовані форми і говорити з лідерами України прямо. Зараз це критично важливо. Упевнений, пан Тіллерсон почув думку українських реформаторів і йому є, про що говорити з Петром Порошенко», - йдеться у дописі.

Найєм зауважив, що його спілкування із державним секретарем США відбулося до переговорів Тіллерсона із президентом Порошенком і пройшло в рамках зустрічі американського дипломата із чотирма представниками України по темі енергетики, реформи правоохоронних органів, боротьби з корупцією, економіки та інвестицій.

«Всі спікери від України говорили про важливість допомоги з боку США в реформах, але вказували на необхідність більш жорстких вимог до українського уряду і президента країни по конкретним реформам, в конкретних сферах. Що важливо, кожна, абсолютно кожна (!) тема закінчувалася репліками і питаннями про боротьбу з корупцією: хто за цим стоїть, чому не вдалося усунути, в чому проблема - в людях або законах і хто цьому чинить опір», - розповів деталі зустрічі депутат.

Найєм додав, що Тіллерсон здався йому дуже прагматичним, жорстким і здивував увагою до деталей.

Раніше сьогодні до України прибули державний секретар США Рекс Тіллерсон та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Президент України Петро Порошенко розпочав переговори тет-а-тет з Тіллерсоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: