Найпопулярнішою країною для реєстрації шлюбів серед українських геїв є Данія

Найпопулярнішою країною для реєстрації шлюбів серед українських геїв є Данія
Зорян і Тимур

Зорян Кісь мріє юридично оформити свої стосунки із Тимуром саме в Україні

Член правління та радник з безпеки КиївПрайду Зорян Кісь в інтерв’ю  «Главкому» розповів, що одна з найпопулярніших країн для укладання одностатевих шлюбів на сьогоднішній день є Данія. Адже там можна укласти одностатевий шлюб двом іноземним громадянам.

«У більшості країн хтось із пари має бути місцевим, тобто громадянином. Але парадокс полягає в тому, що навіть якщо люди укладуть шлюб у якійсь з країн, де це можливо, в Україні вони все одно будуть один одному ніхто. Але як тільки вони виїжджають за межі України, вони вважаються парою», - зазначив Кісь.

Він також розповів, що із своїм партнером, Тимуром, вони ще не їздили нікуди укладати шлюб.

«Наша політична позиція полягає в тому, що ми укладемо партнерство в Україні, коли воно буде доступним. Ми хочемо юридично оформити свої стосунки саме в Україні», - підкреслив один з організаторів КиївПрайду. 

Цього року КиївПрайд пройде з 9 по 18 червня. Подія, яка завжди викликає небачений резонанс, включатиме низку заходів, що завершаться маршем під гаслом «Країна для всіх!». У різних локаціях у Києві буде проведено тематичні покази фільмів, фотопроекти, дискусії, конференції. І, звісно, фінальною стане вулична акція.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: